System reklamy Test

Dania regionalne - kuchnia wschodnia
  • Organizujemy ze znajomymi imprezę tematyczną pt." kuchnia regionalna" :). Każda z par ma przygotować po dwie potrawy z wybranego regionu Polski. Nam przypadła kuchnia wschodnia i szukam pomysłów na dania. Impreza już w sobotę a ja nie mogę się zdecydować. Macie jakieś swoje ulubione potrawy ze wschodniej polski? Może coś z grzybami, bo teraz sezon grzybowy a ja mam spore ich zapasy. Czekam na propozycje :)
  • 5 Odpowiedźi sortuj według
  • Hmm, uważacie iż grzyby to najlepszy pomysł na tego typu imprezy ? Zawsze sądziłem, iż nic ciekawego z takich grzybów przygotować nie można, mamy wiele lepszych polskich dań, stać was na coś lepszego, przynajmniej moim zdaniem.
  • Kwestia gustu,ale na samych grzybach bym się nie skupiała. Osobiście nie znam przepisu, ale z tego rejonu mogę polecić Tobie chleb sitarski. Jest po prostu przepyszny, zupełnie inny niż sprzedawany np. u mnie na północy.
  • Rozumiem, że wspominając o samym chlebie sitarskim mówisz o całej tej Restauracji Sitarskiej, trzeba przyznać że dobrze gotują, jak na przedstawicieli tradycyjnej polskiej kuchni to rzekłbym że rzeczywiście smacznie i zdrowo. Więc może rzeczywiście poszukajcie pomysłów u nich, najlepiej brać przykład z najlepszych, tylko porządnie przestudiujcie menu :)

http://www.sitarska.pl/media03_2011.html
  • Jedno danie na pewno będzie z grzybami, nie odpuszczę, bo uwielbiam ;)
    Dzięki za namiary na menu tej restauracji, wynalazłam tam racuszki warzywne w sosie z rydzów i kwaśniej śmietany, brzmi przepysznie. A drugie to może gruszki pieczone w boczku wędzonym podane z sosem z leśnej borówki. Tylko czy ja jeszcze gdzieś borówki znajdę :/
  • Jeszcze są borówki, jeśli ta restauracja jest tak dobrze renomowana jak to opisują to na pewno przechowują świeże. Sama aż nabrałam na nie ochoty :)

Witaj nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tu nowy. Jeżeli chcesz dołączyć użyj jednego z poniższych buttonów!

Aktywni w tej dyskusji

Otagowano

Kategorie | Kontakt | Regulamin

© 2011 - 2017 Dopytaj.pl